tiistai 27. lokakuuta 2015

ChildVision sneakpeak

Alla on kuvia ChildVisionilta joita otin oikeastaan jo pari päivää takaperin, kun käytiin tsekkaamassa työpaikka Doloresin ja Vernan kanssa.


ChildVisioniin on vajaat 4km meidän asunnolta ja töihin menen kävellen. (Menee sinne bussejakin, mutta yhdellä bussilla sinne ei pääse, eikä Dublinin julkinen liikenne toimi iiihan niin minuutilleen kuin Suomessa, eli bussit tulee sitten kun tulee.)

Työpaikalle on helppo löytää, mutta alue itsessään on aika suuri ja juuri oikean koulun (esim. Preschool tai Creche) löytäminen voi tuottaa haasteita. Tämän viikon olen töissä Learning Tree Chechessä, mikä vastaa suurinpiirtein Suomen päiväkoteja. Tulevina viikkoina työskentelen alkupäivän CV:ssä ja iltapäivällä Crechessä.

Tänään olin neljävuotiaiden ryhmässä, ja lomakauden (halloween...) takia siellä oli alle kymmenen lasta paikalla, kun yleensä on parikymmentä. Learning Tree ei varsinaisesti kuulu ChildVisioniin, mutta he vuokraavat CV:n tiloja. Huomasin aika paljonkin eroavaisuuksia em. crechessä ja suomalaisissa päiväkodeissa, esim. Suomessa lapset eivät saa huutaa (oman kokemuksen perusteella) vaan desipelit tulee pitää melko kohtuullisina... kun taas täällä lapset leikkivät koko päivän äänekkäästi (lue: huusivat) eikä heitä siitä komennettu. 

Toinen suuri eroavaisuus oli miljöössä. Suomessa päiväkodit ovat usein yksikerroksisia ja ovat melko kodinomaisia, kun taas täällä ko. creche oli "kerrostalo", jossa oli eri kerroksissa eri-ikäisiä lapsia (en päässyt tutustumaan taloon kunnolla, joten tämänhetkinen tieto on tullut havainnoimalla) ja ryhmät pysyttelivät ns. omissa kerroksissaan. Kerrostalon edustalla oli leikkipiha, johon ei sateen takia tänään menty.


Vielä yksi suuri eroavaisuus CV:ssa on siihen itselle tuttuun koulumiljööseen on se, että koulun alueelta löytyy kaikenlaisia eläimiä.

Hevosia, poneja, hanhia, sorsia, kalkkunoita, kanoja, kukkoja, pupuja, lintuja, ferrets (siis jotain näätäeläimiä?) joiden koti näkyy ensimmäisessä kuvassa. How cute is that?! Lisäksi oli vuohia ja lammas. En muista oliko muita.

Ja syy siihen, miksi olen juuri ChildVisionissa ja miksi siellä on eläimiä on se, että ChildVision on koulu näkövammaisille lapsille. ChildVision on toiminut ilmeisesti yli sadan vuoden ajan ja on ainutlaatuinen koulu. Koulusta löytyy preschool, primary school, post-primary school ja vocational school, eli porukkaa löytyy monesta ikäluokasta. Lisäksi alueella on Jojo's Cafe joka on auki kaikille, ja jos en väärin muista niin myös muut pääsevät hoitamaan eläimiä.

Toivottavasti en oo tulossa kipeäksi, tänään oli töiden jälkeen ihan tajuton päänsärky! Onneksi se helpotti, mutta tulin tosin Suomessakin päiväkotijaksolla sänkypotilaaksi joten... Fingers crossed!



Olen siis suorittamassa täällä kuntoutumisen tukemisen jaksoa, liittyen näkövammaisuuteen. Tänään en päässyt työskentelemään näkövammaisten kanssa, mutta enköhän vielä ehdi. Ensimmäinen työviikko on erilainen juuri lomakauden takia. Kuvien jälkeen on linkki ChildVisionin sivuille jos joku jäi tässä vaiheessa kaivertamaan!

X, M



Hey there!
It was my first day in Learning Tree creche, which doesn't belong to ChildVision but they work together. It was exciting, I worked with four year old kids and it was loud! I got awful headache after work and it felt like my head was exploding but I got over it - oh my goodness!
There is a link to ChildVisions website if you wanna know something about it in english.
I'm really excited to work in there and I hope I won't come down with the flu, the children were coughing and blowing... Up there you can see pics that I took the other day from CV area and I think it's absolutely lovely! With all the animals (horses, ponies, bunnies, sheeps, ducks...you name it!) and their cute homes! Also excited about braille, hopefully I'll be able to get to learn a little of it. 

X, M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti