maanantai 26. lokakuuta 2015

Sunday mood

Maanantaiaamua vaan kaikille :) Mulla alkaa vasta huomenna työt, niin tuntuu että ois sunnuntai! Oon vieläkin ihan Suomen ajassa, eli mun päässä (ja tietokoneella) kello on 13 kun se "oikeasti" on vasta 11.


Dave, meidän ns. host-isä kertoi, että Irlannissa on ihan normaalia jättää menemättä maanantaina töihin jos ei huvita - siis mitä! Samoin silloin, jos on pari astetta pakkasta tai jos sataa lunta. Irlannissa ei siis ole talvisin ilmeisesti valkea maa, vaan lunta on vain pari senttiä. 

Vaikka heräsin aikaisin, (8 aamulla paikallista aikaa) en ole kauheasti saanut aikaiseksi... Mutta ehkä se on sallittua vapaapäivänä :-) Olen kuitenkin tutkiskellut karttoja, joita mun huoneeseen oli jätetty. Aluksi en meinannut ollenkaan löytää mitään tuttua kartalta, vaikka kierreltiinkin eilen paljon Dublinin keskustassa... mutta lopulta aloin hahmottamaan karttaa ja tajusin, että mehän ollaan nähty jo vaikka mitä nähtävyyksiä! Esim. The Spire ja Bank of Ireland (joita on varmasti monta, mutta nähtiin yksi todella näyttävä yksilö ihan keskustassa). Nähtiin kyllä The Spire kun kuljettiin sen ohi, mutta koska luultiin sen olevan paljon suurempi, ei uskottu sen olevan se The Spire. Nojoo...





Mun huoneeseen oli jätetty paljon erilaisia karttoja ja esitteitä, joita tutkin tänä aamuna. Kuvassa on pari esimerkkiä, mihin haluaisin mennä tän reissun aikana! Esimerkiksi tuo Giants Causeway näyttää todella upealta. Tuollaiset päivän reissut on todella kivoja esim. viikonloppuisin kun pääsee näkemään paljon erilaisia paikkoja. Varsinkin, kun Suomessa näyttää aika erilaiselta.. Tämä on siis ensimmäinen kertani Irlannissa ellen ole sitä jo kertonut ja siksi haluan nähdä kaiken.


Eilen käytiin Vernan kanssa lähipubissa. Tunnelma oli korkealla, sillä kaikilla näytti olevan hauskaa!
Ihmiset olivat todella sosiaalisia ja kaikki nauroivat, pitivät hauskaa! En edes lähde vertaamaan suomalaisiin pubeihin ja niissä istuviin jöröihin...

Tälle päivälle ei ole vielä suunnitelmia. Vernalla alkoi tänään harjoittelu, joten pitäisi keksiä itelleni jotain tekemistä! Toisaalta, jos on täällä kämpillä niin säästää rahaa :-)

We'll see! Nyt suihkuun. Huomenna laitan kuvia omasta työpaikastani ;) PS. Käy katsomassa myös Vernan blogi ! Yritän saada vähän nätimmäksi tätä blogin ulkoasua little by little. Tällä hetkellä mm. kuvien asettelu ei mene ihan niin kuin haluaisin...

X, M

Briefly in english:
I'm suffering from jetlag... For me it's already 2pm instead of 12am. Today it's a local holiday (at least in schools) so it feels like sunday. I dont have any plans for today, Verna has started her practise in St. Gabriels nursing home. 
Tomorrow I will blog about my work in ChildVision so stay tuned! Up in the pics you can see The Spire that we didn't recognise as The Spire and The Bank of Ireland, at least one of them. 
I was planning some 1 day tours to Giants Causeways and to Connemara. Of course I want to see everything since it's my first visit in Ireland. Now to shower.

X, M

1 kommentti:

  1. Hei Mirka, kuulostaa kiinnostavalta paikalta. Harmi jos et saa kunnon perehdytystä. Toivottavasti pääset tekemään enemmän kuntouttavaa työtä jatkossa. Teija
    Hienoja kuvia!

    VastaaPoista