sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Palms and pumpkins for everyone!



Eli, täällä tosiaan ollaan. Jo tässä ajassa on ehtinyt tapahtua aika paljon! Eilen tosiaan tapasin Vernan, joka on myös lähihoitajaopiskelija ja lähti samalle reissulle mun kanssa. Asutaan täällä Donnycarneyssa, Dublinissa. Seutu on todella kivan oloinen, samoin mun tuleva työpaikka Childvision, jota käytiin kurkkaamassa.

Verna and me





Sometihng weird going on in Dublin

Tänään käytiin meidän vuokranantajan kanssa katsomassa läpi meidän työpaikat. Hieman ehkä sokkeloista seutua mutta onneksi ainakin melkein tiedetään nyt, missä on mitäkin. Käytiin sen jälkeen Vernan kanssa keskustassa. Dublinin keskustassa tuntui olevan kaikki ja ei mitään..? Ei löydetty kauheasti esim. vaatekauppoja, mutta eiköhän ne siellä ole! Pubeja tosin löytyi senkin edestä :-)

Käytiin myös syömässä La Gondola -nimisessä raflassa, oli hyvät ruoat eikä ollut pahan hintaista - kahden ihmisen ruoka + juoma oli yhteensä alle 30€. Tosin ei mennyt sekään ihan putkeen, sillä ensimmäisen haarukallisen jälkeen mun pasta ui viinissä...
Onneksi sain uuden viinin ja uuden ruoan, vaikkakin siinä kesti hetki. Ravintola oli aivan täynnä ja tarjoilijoita oli vain kaksi. No, siitäkin selvittiin.

Ruoan jälkeen oli seuraava haaste edessä, nimittäin oltiin hieman eksyksissä ja tarkoitus oli löytää takaisin kotiin... Onneksi joku mies auttoi meitä ja päästiin oikeaan bussiin ja oikeaan suuntaan. Tosin, bussi lähti kesken tietyömaan ohittamaan  taksia joka ohitti edellä ajavan ajoneuvon ja meidän bussi jäi jumiin niihin tietöihin! Oli aika mielenkiintoista seurata tätä tilannetta bussin toisesta kerroksesta kesken ruuhkan. Lucky us, meillä ei ollut kiire mihinkään ja saatiin seikkailla rauhassa.

Onneksi mulla on kiva host-family ja matkaseura. Kaksi ns. stereotypiaa on jo kyllä kumoutunut matkan aikana. 1) Irkkuaksentti. Kyllä siitä saa onneksi hyvin selvää, vaikka se aluksi vähän naurattikin. ja 2) Gingers. Ei täällä sellaisia ole! Katukuvassa näkyy vain ruskeahiuksisia ihmisiä, hah :)

X, M

Sorry, not in english this time. Ps. It's funny that people in here don't know how to speak irish ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti